BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, March 20, 2011

Pengalaman Pertama Make Up Pengantin





Salam semua..

Dah lama saya tak update entry dalam blog ni..
Lately saya agak busy sedikit dan sekarang baru mempunyai masa terluang..hehe..


Okey, tanggal 12 March 2011 lepas, housemate saya Kak Julia selamat dinikahkan dengan pasangannya Mas Nickman Arief..Betul ke ejaan ni? haha..Sorry ye Kak Julia kalau salah eja nama
husband Kak Julia..

Dipendekkan cerita, semasa majlis akad nikah Kak Julia sayalah yang menjadi 'Mak Andam' terjunnya..Hehe..
Nak tengok hasil dia??

Jeng jeng jeng.....


Ini gambar natural beauty Kak Julia without makeup:)



Inilah hasil sentuhan saya..Gambar ini asli tanpa sebarang edit:)


Kak Julia bersama keluarga sebelah pihak pengantin lelaki..Tu kawan saya Cik Saira tudung pink tu dah menjadi cousin secara rasminya:)


Okey..Harap Kak Julia berpuas hati dengan sentuhan saya;)

Tetapi semasa majlis persandingan Kak Julia pada keesokan harinya, OFFICIAL MAK ANDAM Kak Julia yang make upkan pula..Saya hanya cover time nikah sahaja;)

Ini hasil beliau:



Okey kalian..Nanti saya akan update lagi..
Babay..Thanks for reading;)

11 comments:

csira said...

zack ada yang salah tu...kak julia nikah 12 Mac 2011 bersamaan dgn beday mama aku.. and nama abg sedaraku merangkap husband kak julia is Mas Nickman Arief Bin Mas Lockman Ousin ehehhe anymway hang makeup mmg meletoopss!!! :D

nurul zaadah said...

Hahaha..aku dah betulkan dah tarikh dan nama abang sedara hang..Adui..Sampai tersilap tarikh noo...Btw thanks so much..Ni aku download gambar dari FB hang je..;)

fida said...

kak z make up lg mantap dr mak andam tu... mcm mn ni?? hehehehe!!!
(pujian ikhlas ni!!):)

dhiyalova said...

aah lah kak Z, akak nye mekap lagi cun =D heee..boleh teruskn bisnes untuk org kawen lah kak =D leh buat join dgn abg ash photography..hehe pakej2 ~

masmOna said...

eh aah lah deng..kta rasa makeup deng lagi cantek..wuuu..camno tu? haa..dah boleh start bisnes andaman hhuhuh!

nurul zaadah said...

huhu deng..tapi kite ni bukan nak kate setahun jagung..jagung baru nak berbunga je..hehehe..tapi InsyaAllah akan buat lebih yg terbaik after this..Bolehlah jadi mak andam sampingan kan..impian lame kini hampir tercapai..InsyaAllah;)

nurul zaadah said...

Fida & Dhiya: Thanks for generous comments;)

kuKu said...

mak andam rasmi kak julia lupa pakai naturactor..hehe..

x nampak seri sangat muka kak julia masa sanding tu..hang buat gak cun..;)

nurul zaadah said...

huhu..aku hanya buat yang sebaik mungkin..jom nanti aku makeover hang masuk dlm blog aku plak..huhu..

csira said...

Kak julia time bersanding pon cantik..tp time tu panas and makeup die da cair ckit,lg 1 foundation dia mmg bkn yg mahal cm z gna, so sb tu la pas da peluh2 dia da nmpk biasa, and kat hidung die tak de shading cm yg z makeup gak.. anyway, makeup kak julia pon cun gak time besanding tu..barang makeup krg berkualiti skit buat tak kekal lama :)
Zack hang mmg ada bakat makeup, so nnt aku book ang jd mak andam aku tau!!! :D

nurul zaadah said...

Yup aku setuju dengan hang! mak andam die lebih berpengalaman dan mungkin cuma produk yang diguna membezakan..btw makeup dr mak andam pun cun cuma more to natural..mungkin makeup aku ter over sket..haha! Cop cop! Bile ko nak kawen ni aku xsabar nk makeup hang biar cun melecun atas pelamin..haha!