BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, April 16, 2009

APRIL~n.e.w l.i.f.e

April dan orang lagi senang untuk sekadar memanggil bulan 4..Hidupku mula berubah..Aku bukan lagi berada di tanah kuantan yang indah permai especially Teluk Chempedak@TC..Wah syok tu lepak-lepak kat TC..Sambil menikmati view yang indah dengan deruan ombak memecah pantai (puitis la plak)..Tapi tak pecah-pecah pun pantai kat situ..hikhik..Cukuplah untuk aku mempromote kuantan..haha..Tetapi sekarang..Aku berada di sebuah pulau yang indah di kelilingi laut yang membiru (biru la sgt)..Pembangunan di sini memang membangun sekali dan KLCC klon pun ade tau..huhu..Pulau Pinang pulau mutiara..

i really miss this place;)

Kenapakah aku berada di sini???Owh..Aku masih bergelar student di kala umur sedang meningkat dewasa..haha..Rileksla..Baru 23..Muda lagi kan..Di sini aku menyambung master di bidang science of plant pathology..Aku buat research mengenai penyakit buah-buahan yang disebabkan oleh sejenis fungus yang bernama 'Colletotrichum'..uhu..Dengar macam complicated kan..Ini lah kerja aku yang dok melayan karenah fungus-fungus..

Kawan-kawanku yang tersayang di Kuantan sana..Aku tidak keseorangan..Di sini aku mempunyai ramai kenalan baru dan lama..Dan hidup aku ceria di sini walaupun pelbagai dugaan dengan masalah peribadi yang melibatkan hati dan perasaan..Walaupun hatiku telah tercalar aku tetap kuat untuk melangkah terus ke hadapan..Malah aku menjadi lebih bersemangat untuk meneruskan hidup aku di sini..Ok stop..Aku dah tutup buku pasal ni..huhu..Walaupun aku di sini..Aku sentiasa merindui kawan-kawanku di Kuantan..Tak sabar nak melepak dengan diorang..Tunggu ya kawan-kawan terchenta ku;)

Okeyla..April is April..And its never to change..Memanglah..mane boleh nk tukar bulan 4 menjadi Februari..hikhik..


2 comments:

masmOna said...

deng~ rindu kamu juga..

nnt kamu balik kite lepak TC puas2 sambil makan sundae mc donald then kene kejar ngn monyet-monyet degil kat situ, oki.hikhik

miss z said...

masm0na:

wah syoknye..nnti leh kite men kejar2 dgn monyet2 tu kan..blari smbil bwk sundae..hikhik;)